OPsystemOY logo RGB
op jasto huvud maskiner transparent 1906ny
kuulumme op gruppen

Turun Maisemointi Oy

DOPPSTADT KASVUALUSTA-TUOTANNOSSA
TURUSSA


Turun Maisemointi Oy:n perustajalla Marko Salmella on 12 vuoden kokemus Doppstadtin rumpuseuloista. Salmi itse on työskennellyt kasvualustatuotannon parissa reilu 20 vuotta, mutta oman yrityksen hän perusti viisi vuotta sitten.

– Työskentelin tällä samalla tontilla Turun Topinojalla, kunnes työnantajani lopetti toimintansa täällä, Salmi kertoo. – Tykkäsin touhusta niin paljon, että päätin perustaa yrityksen ja jatkaa toimintaa, mies naurahtaa.
– Näen kasvualustatuotannossa, eli kansanomaisesti sanottuna ”mullan sekoittamisessa” potentiaalia ja kasvun mahdollisuuksia. Mullan tarve ei tule luultavasti koskaan hiipumaan, koska korvaavia, yhtä edullisia materiaaleja ei ole, ympäristöystävällisyydestä puhumattakaan, Salmi tähdentää.

Alueellisesti merkittävä toimija

Turun Maisemointi Oy on Varsinais-Suomen alueella merkittävä toimija. Sen asiakaskunta on hyvin monipuolinen, sillä multaa tarvitaan monella sektorilla.
– Jos ei muuten, niin kukkapurkissa sohvapöydällä, Salmi hymyilee. Niinpä, toimittaja miettii itsekseen, jostain se multa meidänkin ruukkuihin ja pihamaalle tulee.
Mullan valmistus on bisneksenä toisaalta tarkoin määriteltyä ja valvottua, toisaalta taas helppoa, sillä raakamateriaalit tulevat pääosin kierrätyksen kautta.
– Ostamme osan raaka-aineista ja osa tulee kierrätystavarana ilmaiseksi tontillemme, Salmi sanoo. – Kompostoidut oksat ja lehdet ovat mitä parhaimpia raaka-aineita hyvälaatuiselle mullalle.
– Mullan koostumukset ovat tulleet tutuiksi pitkän urani aikana ja meillä on erittäin osaava henkilöstö valmistamassa sitä. Näytteitä otetaan jatkuvasti ja ne tutkitaan ulkopuolisen instanssin toimesta.
Erilaisiin tarkoituksiin valmistettujen multalaatujen lisäksi yritys toimittaa kuorikatetta, hiekkaa, sepeliä ja muita maa-aineksia monenlaisiin tarpeisiin. Turun Maisemoinnilla on käytössään useita yhdistelmäautoja, joten kuljetukset hoituvat nopeasti haluttuun kohteeseen.

Miksi Doppstadt

– OP System ja Doppstadt tulivat minulle tutuiksi jo edellisen työnantajani kautta, Marko Salmi kertoo.
– Muistan hyvin, kun meille tuli ensimmäinen Doppstadt SM-620 rumpuseula vuonna 2007. Kone toimi alusta saakka käsittämättömän hyvin ja oli keväisin, pahimpana sesonkinamme, todellinen työjuhta, mies kehuu.
– Se vaan jauhaa ja jauhaa, eikä ole milloinkaan pettänyt kovimmassakaan paikassa. Kun sitten perustin oman yrityksen, ostin kyseisen rumpuseulan itselleni, Salmi sanoo.
Salmi näkee alalla voimakasta kasvusuuntausta ja päätti kuluvan vuoden alussa investoida uuteen rumpuseulaan. 12 vuotta vanhassa ja reilut 12 000 käyttötuntia ajetussa Doppstadtissa ei ollut mitään vikaa. Mies ajatteli, että siitä saa vielä hyvän hinnan ja toisaalta, puhtaasti ympäristöalalla työskentelevän miehen mieli veti uuteen, ympäristöystävällisempään koneeseen.
– Kyselin muiltakin merkeiltä tarjouksia, mutta sydämeni sykki Doppstadtille, mies virnistää. – Vertailin eri merkkien hintoja ja ominaisuuksia tarkoin, mutta päätyminen uuteen Doppstadt SM-620 rumpuseulaan kävi helposti. Se ei ollut halvin, mutta kokemukset koneesta sekä OP Systemin vastuullisesta toiminnasta käänsivät pääni tuttuun oranssiin väriin. Doppstadt on käyttökuluiltaan edullinen laite, Salmi tietää.
– Hiukan kalliimpi hankintahinta tulee hetkessä kompensoitua halvemmilla käyttökuluilla ja takuuvarmalla toimivuudella, Salmi ynnäilee.
– Luulin, että uusi rumpuseulamme kuluttaisi enemmän polttoainetta nykysäädösten mukaisten pakokaasun puhdistusjärjestelmien takia, mutta yllätyinkin iloisesti, mies sanoo. – Ero vanhaan koneeseen on mitättömän pieni, lähes olematon.

Turun Maisemointi OyDoppstadt SM-620 siirtyy nopeasti ja vaivatta paikasta toiseen. Koneen asentaminen käyttövalmiiksi onnistuu kaukosäätimellä, vaikka taukotuvan kahvipöydästä.